Wat is Sjabbat zonder kippensoep?? Dit recept, van Ida Smit, is erg lekker.

Benodigdheden:

1 stuk soepkip (kosher)
1 ui
1 winterwortel (in stukjes gesneden)
pakje vermicelli
1 theelepel foelie (naar smaak meer)
enkele stukjes citroenschil naar smaak
peper
zout

Bereiding:

De kip opzetten in ruim water en juist aan de kook brengen met ui, peper, zout, foelie en citroenschil. Dan lekker lang laten trekken (3-4 uur).

Nu de gesneden wortel toevoegen en nog twintig minuten laten doorkoken. Haal nu de Soepkip uit de pan en ontdoe deze van van bot en vel. Het vlees doet U terug in de soep.

Naar smaak kunt U nog een (Osem) kippebouilon tablet toevoegen. Op het laatst vermicelli toevoegen.

Terwijl de soep opstaat kneed en bak je de galles. De geur van vers gebakken brood verhoogt de sfeer,

sjabbes komt eraan.... Sssslurp.. zalig .

Gut Sjabbes.

Ida.
tray button
play pause