Gremsjeliesj is een van Matze en rozijnen gemaakte koek die traditionel met Pesach wordt gegeten.. Verschillende ingrediënten zijn mogelijk. Probeer ook eens met geconfijte gembersnippers erdoor

Benodigdheden:

6matzes
3eieren
150 gram witte suiker
100 gram rozijnen (1 uur weken)
100 gram gesnipperde amandelen
snuifje kaneel
1/2 geraspte citroenschil
boter of olie

Bereiding:

Matzes in vieren breken en in vergiet met heet water overgieten.
Klop de eieren met suiker en kaneel en voeg dat aan de uitgelekte en uitgeknepen matzes toe ,die je inmiddels in een grote kom hebt gedaan.Doe daar dan de rozijnen ,amandelen en citroenschil bij.
Roer alles goed door elkaar. Mocht deze substantie te vochtig zijn voeg er dan matzemeel aan toe. Maak er -met 2 lepels- ballen van en bak deze in het vet.
Doe dat in een lage pan dan kunnen ze met een vork iets plat gedrukt worden tijdens het bakken. Opdienen bestoven met poedersuiker.

tray button
play pause